Over ons

Dutch Venue Association | Zekerheid voor opdrachtgevers

Opdrachtgevers op zoek naar een evenementenlocatie zien door de bomen het bos niet meer.
Zo verschillend van aard en opzet is het aanbod.

Locaties van Dutch Venue Association onderscheiden zich altijd op basis van authenticiteit en professionaliteit en worden bij toetreding gecontroleerd aan de hand van DVA’s Zeven Zekerheden waarin eisen worden gesteld aan ondermeer:

  • Het voldoen aan en hanteren van alle Wet- & Regelgeving
  • Het hanteren van strikte normen t.a.v. naleving van ARBO, RI&E en BHV procedures
  • Personeels- en opleidingsbeleid
  • Maatschappelijk ondernemen
  • Optimale veiligheid
  • Solvabiliteit en verzekeringen
  • Transparante bedrijfsvoering en hanteren van duidelijke leveringsvoorwaarden

Dutch Venue Association Certified Venue DVA locaties controleren elkaar aan de hand van een checklist.  Om de kwaliteit te borgen wordt de certificering door de onafhankelijk voorzitter van DVA gecontroleerd.  Locaties die voldoen aan de eisen zijn herkenbaar aan het Dutch Venue Association Certified Venue logo.

Dutch Venue Association | Voor ondernemers

Ruim vijftig zelfstandige, toonaangevende, professionele Nederlandse evenementenlocaties werken sinds april 2017 samen onder de naam Dutch Venue Association.

De Dutch Venue Association is een netwerkvereniging waar directies van evenementenlocaties netwerken en kennis delen. Daarnaast behartigt DVA de belangen van leden bij zowel interne als externe kwesties. De vereniging voert benchmarks uit, werkt samen op het gebied van inkoop en streeft naar een uniforme werkwijze (leveringsvoorwaarden, certificering locaties).

Bij de leden van de Dutch Venue Association zijn honderden medewerk(st)ers dagelijks bezig met het verzorgen van de professionele verhuur van evenementenlocaties en ondersteuning bij de organisatie van evenementen in de breedste zin des woord. De locaties van Dutch Venue Association realiseren gezamenlijke een omzet van ruim 200 miljoen euro. De vereniging heeft een door de leden gekozen bestuur die op haar beurt een onafhankelijke voorzitter en secretariaat aanstuurt.

Dutch Venue Association | Voor preferred partners

Leveranciers die het delen van hun specifieke kennisgebied met de locaties van DVA nastreven kunnen op basis van een exclusief branche lidmaatschap een Preferred Partnership met het netwerk aangaan.

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten van de Dutch Venue Association zijn bedoeld voor directies en senior management functionarissen. DVA organiseert circa vijf tot zes kennis-bijeenkomsten per jaar waaronder een trendtour. Voor het middle-management van de aangesloten leden worden verschillende workshops georganiseerd. Leden van de Dutch Venue Association voldoen aan strikte toelatingseisen en worden daar middels een strikte audit op veertig punten op gecontroleerd.

Het bestuur

Het bestuur van Dutch Venue Association is samengesteld uit de volgende leden:

Henk Kroneberg voorzitter/onafhankelijk
Sybren Ophof Secretaris/ Hospitality Management Nederland
Tonny Zaal Penningmeester/Hart van Holland
Hilda Hofkamp Amsterdam ArenA
Vincent de Ridder De Kromhouthal